Ny målvakt till Flames!

Nu har det blivit klart att målvakten Philip Lundh ansluter till Nybro Flames. Philip är fostrad i Linköpings HC och kommer senast ifrån norska U20-ligan, där han tagit silver.

– En målvakt som visat upp väldigt hög högstanivå, så här finns potential! Om Philip utvecklas på rätt sätt så kan han spela på en sådan nivå mer frekvent, säger tränare Jens Brändström.

Välkommen Philip! Hur känns det att komma till Nybro och hur kommer det sig att du valt att spela i Flames?

Det känns riktigt spännande och kul att komma till Nybro! Det var ett ganska enkelt val att välja Flames om jag ska vara helt ärlig! Jens Brändström har berättat vad man vill uppnå med klubben inom en snar framtid och den resan vill jag vara med på! Jag har ju varit med på en resa uppåt med Viking HC när de tog sig till division två så jag vet vad som krävs för att vi ska kunna nå det målet vi satt för säsongen.

Berätta lite kort om dig själv!

Jag är en ganska lugn och ödmjuk kille men otroligt tävlingsinriktad. Jag hatar att förlora vare sig det gäller minigolf eller hockey. Sen har jag även ett stort intresse för motorsport!

Var har du spelat tidigare?

Jag har spelat i Linköping HC till och med U15 följt av två säsonger i Mjölby. Sen gick jag hockeygymnasium i Hagfors och spelade tre säsonger med Viking HC. Senast kommer jag ifrån Sparta Warriors U20 i Norge.

Vad kommer du bidra mest med? Vilka är dina styrkor?

Jag kan erbjuda ett bra målvaktsspel och ”stänga” så många matcher som möjligt. Jag har en hel del rutin trots mina unga år i och med att jag varit med på en resa uppåt samt ett norskt U20-silver.

Vad vet du om Nybro?

Jättefin stad först och främst, liten men mysig! Har varit här med Mjölby och Linköping ett par gånger och minns en härlig hockeyatmosfär och trevligt folk.

Vi hälsar Philip välkommen till Nybro Flames och ser fram emot säsongen ihop med honom!

Laddar...