Rydqvist lämnar Flames

Den alltid hårt kämpande #51 Fredrik Rydqvist sa redan innan säsongen började att han inte kommer kunna spela hela säsongen ut med Flames. Naturligtvis jättetråkigt för oss i Flames och publiken då Fredrik som sagt är en hårt arbetande forward som tillför mycket för laget både på och utanför isen. Innan han tar sig an sina nya utmaningar så fick vi lov att ställa några frågor till honom.

Du har valt att inte spela resten av säsongen med Flames, hur kommer det sig?

– Jag går på Linnéuniversitetet och valde redan förra året att jag skulle göra en utbytestermin i USA nu efter jul. Så jag gick ju in in i den här säsongen med vetskapen att jag inte skulle kunna slutföra den och tränarna har ju vetat om läget. Tråkigt att inte kunna spela hockey men ska bli en rolig upplevelse att plugga utomlands.

Den delen av säsongen som du spelade, vad säger du om den?

– Den har ju inte gått som vi hade tänkt oss och vet att ingen i laget är nöjd med hur den har utspelat sig. Vi kan så mycket mer, vilket vi även visat upp ett par gånger under säsongen!

Personligen för dig hur tycker du säsongen så här långt har varit?

– Nja, tycker väl inte riktigt att jag har kommit upp i nivå. Hade vart kul att kunna bidra lite mer och hjälpt laget till fler vinster.

Kommer du att spela någon hockey på andra sidan Atlanten?

– Nä det blir inte så, har inte riktigt haft tid att kolla upp om det skulle vart möjligt. Blir nog säkert så att man åker lite skridskor om dom har en ishall dock!

Kommer du att komma tillbaka till nästa säsong?

– Det är planen!

Vem i Flames kommer du sakna mest?

– Utan tvekan nummer 3, Jocke Olsson! Han är helt enkelt en lykta i höst/vintermörkret. Utomordentlig på att ställa intervjufrågor dessutom!

Vad har du att säga till dem som har satsat på du skulle vinna poängligan?

– Jag ber om ursäkt till den personen (nummer 3) och lovar att jag ska öva på målskyttet hela sommaren!

Vi önskar Fredrik lycka till med sina studier i USA och ser fram emot att se honom i Flameströjan igen.

Laddar...