Uddamålsförlust mot Diö

Diö Hockey – Nybro Flames

4-3

Skotten: 37-30

 

0-1
2-2
2-3

Mål:

Johan Emilsson
Henric Carlsson
Adam Axelsson

Assist:

Jesper Carlzon
Faez Kanji
Staffan Lundblad,Oskar Östlund

Ett spelarfattigt Flames tog bussen ner till Diö för att göra en efter förutsättningarna en bra match. För att fylla upp femmorna så hade tränare Jens Brändström och Henrik Åberg som till vardags jobbar med administrationen kring Flames bytt om för att vara redo att hoppa in om så behövs. Det blev däremot inte mycket istid för någon utav dem. Utan Flames ordinarie spelare krigade bra och tog ledningen genom Johan Emilsson i första perioden. En period som inleddes i högt tempo, mycket spelvändningar.

Spelvändningar var något utav nyckelordet i matchen för över hela matchen var det svängigt fram och tillbaka hela tiden. Liksom det var svängigt i spelvändningar så var det svängigt i målprotokollet också. För inte länge efter Flames ledningsmål kommer två snabba mål till Diö. Som sedan Flames tar och jobba sig tillbaka och kvittera till 2-2 genom Henric Carlsson. Det är resultatet efter en period.

I andra perioden är det Flames som tar ledningen genom Adam Axelsson. Diö kvittera sedan 3 min senare. I andra får vi se ett mer slarvigt spel av Flames som inte stundtals får ut pucken ur egen zon. Vilket gör att man blir tillbaka tryckta. Perioden slutar 3-3.

Den tredje perioden börjar det märkas att Flames inte var fullt lag idag. Stundtals känsla på orkeslös och kan inte riktigt skapa dem farliga chanserna som behövs för kunna ta ledningen. Istället är det Diö som tar ledningen 7 min in i perioden. Resultatet står sig perioden ut. Även fast Flames försöker så orkar man inte riktigt att kunna skapa de farligheterna som behövs.

 

Snacket inför matchen:

Flames inledde fortsättningsserien på allra bästa sätt genom att vinna på hemmaplan mot Valdemarsvik med 6-3. Idag är det dags att åka till Diö för att ta med sig tre poäng tillbaka till Nybro.
Diö som Flames mötte två gånger under grundserien och man har bra koll på hur Diö vill spela sitt spel. I de tidigare möten har det blivit delad pott, tre poäng för vardera lagen. Sätt till det så kan de bli en jämn och spännande match som det kan bjudas på.

Flames senaste match mot Valdemarsvik så bjöd Flames upp till bra spel som resulterade i en stabil seger och tre mycket viktiga poäng i jakten på en kvalplats till våren.

Följ matchen på
swehockey

Laddar...