Förlust mot HC Wettern

Wettern – Flames

9-6

Skotten:43-55

Målskyttar:
     

5-1 Staffan Lundblad (Faez Kanji)

5-2 Faez Kanji (Victor Lindén)

6-3 Johan Emilsson (Albin Adolfsson)

7-4 Simon Erixon (Johan Emilsson, Albin Adolfsson)

7-5 Rouven Renggli (Jesper Emilsson)

7-6 Victor Lindén (Johan Emilsson)

För övrig statistik ifrån matchen och tabell, följ länken till swehockey.se

Snacket inför med Malte:

Äntligen är det dags för första matchen efter juluppehållet som startade kvällen den 18 december efter vinst 12-5 hemma mot Rydaholm!
HC Wettern står för motståndet och Vadstena ishall står i Vadstena. Wettern har inlett fortsättningsserien med två förluster och en vinst på straffar och har således 2p, ligger näst sist i tabellen med endast nollade Rydaholm bakom sig.

Nybro Flames med en uddamålsförlust mot Diö och vinster mot både Valdemarsvik och Rydaholm ligger mitt i tabellen på fjärde plats med en match mindre spelad än IK Guts och Diö i topp.

Vi tog ett snack med #27 Malte Jacobsson om juluppehållet.

Hur tacklar man ett juluppehåll?
Oavsett om nivån ligger på SHL eller division 3 så är det ju jul och nyår en tid för njutning och att umgås med nära och kära. Så det har blivit en hel del av den varan.

Inga tankar på formen alltså?
Jodå, som substitut för missade seriematcher spolade jag och min granne en isrink på tomten faktiskt. 12.09×6.00 meter lyckades vi få ihop. Med sådana exakta mått kan man lätt tro att det finns något förhållande till storleken på en riktig rink men det är bara den mängden virke vi hade liggandes till sargen. Vi snickrade ihop ett par småmål och har spelat två stycken 2v2-turneringar de senaste fredagarna. Kylan har ju äntligen kommit och stannat så det har kunnat bli av. Tidigare veckor har det mest varit en inramad träskmark..

Med naturen som aggregat sköter sig isen själv?
Nej, men vi har turen att ha två grymma vaktmästare! Första turneringen flöt på förutom att alla handskar kastades vid nedsläpp i finalen, vilket resulterade i 5min utvisning för samtliga deltagare och en kraftigt försenad final. Men med bakslagsvädret som var i onsdags var det en tuff kamp mot moder natur men huvudvaktmästare R. Mårbo och hans stab (läs M. Jacobsson) redde ut den oredan med bravur, och fredagens ’Lapin Kulta Kup’ kan ha avgjorts på den mest stabila is som någonsin har spelats på på den rink vi valt att kalla Red Stripe Garden.

Men nu är det alltså dags för återstart av fortsättningsserien?
Ja söndag kl. 17.00 är vi klara för nedsläpp i Vadstena och det ska bli väldigt kul att komma igång! Vi kommer ju från vinst i serien mot Rydaholm senast, men förlorade en träningsmatch borta mot Lenhovda på trettondagen. Som träningsmatch gällde den ju inga poäng, så jag får väl passa på att citera Nelson Mandela: ”-Vi förlorar aldrig. Antingen vinner vi eller så lär vi oss något.”

Laget:

Christopher Ramqvist
Malte Jacobsson
Johan Emilsson
Henke Carlsson
Danne Johansson
Danne Nilsson
Faez Kanji
Simon Magnusson
Jesper Carlzon
Victor Lindén
Rouven Renggli
Albin Adolfsson
Staffan Lundblad
Adam Axelsson
Simon Erixon
Teo Larsson
Rasmus Gliving
Hugo Wirstedt
Jesper Emilsson (Lån från Kalmar HC) 

Med de orden blickar vi framåt mot söndagens match mot HC Wettern som alltså går av stapeln i Vadstena kl. 17.00!

Laddar...